Ralph & Charlie

Ralph och Charlie
 
Det gick inte många dagar efter att vi förlorat Max innan jag åkte och hämtade en kattunge. Den röda, Ralph. Sedan gick en vecka innan den gråa kattungen, Charlie, flyttade hem till oss.
 
Det är jätteskönt att ha någon hemma som jag kan "prata" med när K inte är hemma och jag har någonting att skylla på när jag hör konstiga ljud på nätterna. Jag skulle göra allt i min makt och lite till för att få tillbaka Max men jag vet att det inte går, och katterna hjälper mig mycket när jag är ledsen vilket är nästan hela tiden. Ni måste hålla med mig om att det är något speciellt i att gömma ansiktet i pälsen på en katt. Eller somna medan den spinner på bröstet.
 
Sen att de klarar sig väldigt bra själva och med varandra är också skönt. Jag tror inte att jag skulle orka med att ge en valp den energi och stimulans som krävs efter det som har hänt. Visst skulle jag vilja ha en hund, men inte nu.
 
Vi kanske skaffar en hund om några år, när det är fri jakt på varg och den håller sig i skogen långt borta från människorna, eller ännu bättre, när den är utrotad i Sverige. Jag vet flera som har sett varg nära hus och skolor runt om där vi bor och det känns inte bra. Är jag hemma hos mamma och pappa så är jag inte utomhus när det har blivit mörkt och även fast jag bor inne i stan så ser jag mig omkring flera gånger om jag är ute och går när det börjar mörkna. 
 
Hur som helst så gled jag ifrån ämnet lite, jag ville egentligen bara visa upp vårt nya tillskott i familjen. Ha en bra kväll!

Ett väldigt argt och sorgligt inlägg

 
Jag ser på min statistik att det var väldigt många här inne i onsdags så jag antar att de flesta redan vet vad som har hänt... 
 
Men till er andra. 
 
Max, min älskade bebis, blev tagen av en varg, två meter från mammas och pappas ytterdörr på onsdagsmorgonen. Mamma stod hjälplös bredvid och såg allting. Enligt henne så var allting över på mindre än 1 minut och det fanns ingenting hon kunde göra. 
 
Jag var påväg till jobbet när K ringde och berättade vad som hänt. Först trodde jag att Max hade blivit attackerad och att vi skulle behöva åka in till veterinären och i värsta fall avliva honom. Jag grät hela vägen till mamma och pappa och kommer knappt ihåg hur jag kom dit. Väl där förstod jag han redan var långt borta när vi fick samtalet. 
 
I efterhand har jag pratat med två personer på länsstyrelsen och enligt dem så kan en varg springa flera kilometer med en så liten hund innan den lägger ner den för att äta. Den största trösten vi kan få är att Max förmodligen aldrig hann uppfatta vad som hände. Mamma har berättat att han skrek till när vargen tog honom och sen blev det bara tyst. Hon sprang efter men insåg ganska snabbt att det var lönlöst. 
 
Jag skyller inte händelsen på min mamma, aldrig någonsin kommer jag att anklaga henne, det finns ingenting hon kunde ha gjort annorlunda.
 
Däremot skyller jag på alla förbannade vargälskare som finns i det här snedvridna landet. Jag skyller på dem som åker ut i skogen under vargjakten och tutar med bilarna, spelar på trumpeter och stör, allt för att "skydda" vargen från att bli skjuten.  
 
Jag skyller också på den eller dem som har bestämt hur många vargar vi ska få ha i det här landet, på den eller dem som har bestämt hur många vargar som ska skjutas varje år. NÄR SKA DU/NI INSE ATT VARGAR INTE SKA STRYKA RUNT YTTERDÖRRAR OCH TA SÄLLSKAPSDJUR!? Någonting måste göras och ju fler såna här incidenter som händer utan att nånting görs, desto kortare tid kommer det att gå innan folk börjar ta lagen "i egna händer". 
 
Sen vill jag också rikta jävligt mycket kritik till alla vargälskare som har hört av sig och sagt att vi praktiskt taget "får skylla oss själva som byggt ett hus i vargens revir", att "om Max hade varit kopplad så hade inte vargen tagit honom", och att "det är sånt här man får räkna med när man bor på landet."
 
1. Huset mamma och pappa bor i byggdes för 200 år sedan och så vitt jag vet så utrotades väl vargen i Sverige runt 1900?
2. Hade Max varit kopplad hade vargen tagit honom ändå, och i värsta fall hade mamma kunnat släpat efter, fått axeln ur led eller blivit attackerad själv.
3. MAN SKA FÖR I H*****E INTE BEHÖVA RÄKNA MED EN VARGATTACK PÅ SIN EGEN GÅRD, SIN EGEN TOMT, UTANFÖR SIN EGEN DÖRR, NÄR MAN STÅR BREDVID. Nej.  
 
Och en fjärde punkt: VART FAN ÄR ER RESPEKT? En tragisk händelse har hänt och folk har mage att ifrågasätta? Fan ta er!
 
Någonting måste göras och som jag sa tidigare, vad måste hända innan beslutsfattarna reagerar?
Räcker det inte att min och K's bebis är borta? Att han inte finns hos oss längre och att vi aldrig kommer att få tillbaka honom? Vi kommer inte ens att hitta nånting efter honom eftersom han var så pass liten.  
 
HÄR, HÄR och HÄR kan ni läsa artiklar som skrivits, fler finns men jag tror det räcker med tre för att ni ska fatta.
 
Hjälp mig.
 
Sov gott min älskade lilla vovve. ♥

RSS 2.0