Det här gör mig lite irriterad

Hej på er! Jag har inte vaknat sent och sitter här nyvaken och uppdaterar utan jag har varit och jobbat ett kort morgonpass 07.00 - 11.30. Passar på att jobba så mycket extra jag kan nu innan sommaren eftersom det ser ut som om jag inte alls får ett så långt vikariat som jag var inställd på från början. Varför vet jag inte och det gör mig lite irriterad och tack var det fick jag inspiration till att skriva det här inlägget där jag listar saker som jag irriterar mig på samt saker som jag verkligen inte tål.

 

Folk som låter medan de äter. Smaskar, pratar med mat i munnen, tuggar med öppen mun osv. Det kryper i kroppen och jag vill bara försvinna från platsen. Kan knappt sitta i ett tyst rum om jag äter ensam. Jag måste ALLTID ha något ljud runt omkring mig annars blir jag galen. 

 

Lukten av tandkräm efter att någon borstat tänderna.  Alltså, urk! Undra om det är jag som är överkänslig eller om det är fler som känner lika. Men att gå in på toaletten efter att någon har borstat tänderna är nästan värre än att gå in där efter att någon har bajsat.

 

Att sär stava. Okej om man gör det tills man är ungefär 12 år och inte vet bättre. Men efter det, nej. Det är inte så svårt. Jag fick höra ett jättebra exempel när jag började i sjunde klass och det var att säga meningen med ordet man var osäker på högt. Då hör man ju om orden sitter ihop eller om de står var för sig. Säger man ”jättefort” eller ”jätte *paus* fort”? Exakt. Då skriver man ”jättefort” och inte ”jätte fort”. Punkt.

 

Använda en istället för man. Förr i tiden gick en till fots men nu tar en bilen. Var det bara en (1) som gick förr i tiden alltså?  Eller var det allihop? Läser man det så kan det vara svårt att förstå vad som egentligen menas i texten och då tappar man intresset och flytet medan man läser, vilket gör att man inte ens orkar läsa klart den. Men om det är för att göra språket könsneutralt, okej. Men jag tänker inte börja skriva en istället för man förrän det finns en slagen lag på att jag måste.

 

Och nu så ska jag sluta rada upp saker jag inte tycker om för jag kände att det här kan spåra ur hur lätt som helst när jag väl får upp tempot på mitt skrivande. Speciellt nu när jag gled in på mitt absoluta favoritämne att diskutera under min sista punk. Men eftersom det här ska vara en blogg som handlar mer om mitt liv just nu så tänker jag hålla mig utanför ämnet tills vidare.

 

Nu ska jag plugga lite och se glad ut istället.

 

Ha en bra dag!

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0