Balen - besvikelsen

 

Nu är det en ny månad, maj är sedan långt tillbaka slut och jag kan släppa min besvikelse och sammanfatta balen för er. 

 

Egentligen skulle jag vilja visa er 100 fina bilder på mig och min kärlek från fredagens bal. Men jag kan inte på grund av att när jag fick tillbaka min kamera så fanns det 1 (!) bild där vi inte var ur fokus. Tyvärr.

 

Att det regnade när vi gick på röda mattan kan ingen göra något åt. Det är sådant som händer och som vi alla får leva med. Men att det var totalt kaos under resten av kvällen det måste något ta ansvar för. 

 

När vi väl kom till Engeltofta så hade vi ingen aning om vart vi skulle, vart man skulle lämna biljetterna eller någonting. Efter några om och men fick vi lämna våra biljetter och sedan kryssade vi mellan stupfulla balgäster tills vi hittade ett bord i, vad vi trodde, var den lugnaste avdelningen. Det fanns 32 plaster vid de fyra borden som stod inne i vårt rum. Vid två av borden var det kaos. Alla skrek, slog sönder glas, kastade tamponger och massa annat runt omkring sig och slog med besticken i borden. 

Sedan kom maten. Förrätten var helt okej, men servitrisen vid vårt bord hade noll koll och såg väldigt stressad ut. Jag tyckte verkligen synd om dem som jobbade under kvällen som var tvungen att handskas med alla respektlösa ungdomar men man kan ändå försöka vara trevlig mot dem som håller sig lugna. 

Efter förrätten fick vi vänta i ungefär 1 timme innan de kom ut med huvudrätten som skulle vara kyckling. När maten äntligen började bäras ut så kom en servitris till oss och sa att den inte skulle räcka till alla gäster eftersom det var många som smitit in oanmälda (kanske någon skulle ha kontrollerat biljetterna vid dörren istället?) Så vi fick vänta ytterligare 20 minuter innan vi fick något som såg ut som hopplockat kött. Jag kanske ska tillägga att efterrätten var på väg ut till de andra gästerna innan vi ens fått vår mat. 

Jag vet inte riktigt hur jag ska fortsätta det här mer än att vi åkte hem före klockan 11. Hela balen var sådan besvikelse. Biljetterna till mig och K betalade jag 1400 kronor för, sedan var det klänning, kostym, skor och all tid som las ner för att göra sig i ordning innan balen. Både jag och K och många andra hade väldigt höga förväntningar på balen som är till för att alla studenter ska ha roligt tillsammans nu sista veckorna innan vi skiljs åt. Men att den förvandlades till ett jävla fylleslag innan röda mattan ens var slut det är bara för mycket. Så respektlöst mot oss som ville ha en trevlig kväll tillsammans med vänner.

Usch säger jag bara. Det var sådan oordning. Personalen kollade inte ens legitimation på oss utan de måste ju ha tagit för givet att vi alla var över 18 år eftersom de serverades både fördrink och alkohol till maten utan minsta lilla blinkning.

Jag som har sett fram emot min studentbal sedan jag började i ettan på gymnasiet ville helt bara glömma de timmar som spenderades på Engeltofta. Jag är så besviken och jag vet att jag inte är ensam om att vara det. Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0