5 anledningar varför det är bättre att jobba natt

God morgon för er och god natt för mig säger jag bara.

Nu har jag betat av sommarens första nattpass och nästa vecka väntar två till. Vi hade en lugn natt och det gick faktiskt bra. Det jobbigaste vi gjorde var att städa lokalerna och det gick väl på ungefär en kvart. Jag tänkte att jag skulle lista några anledningar varför nattskift är så mycket bättre än att jobba dagtid.

 

1. Ni säger god morgon och jag säger god natt – medan ni kämpar er ur den varma sköna sängen så får jag istället krypa ner och sova.

 

2. Man varvar ner även om man är vaken vilket gör att hjärnan redan är inställd på att sova när man kommer hem.

 

3. Vi spenderade största delen av natten med att prata om livet och titta på film mellan besöken vilket gjorde att det inte alls känns som man jobbar egentligen.

 

4. Man slipper stressen, lite återkoppling till punkt tre. Det är inte så mycket som ska göras mitt i natten så det är inte alls lika mycket att tänka på och stressa över som när man jobbar dagtid.

 

5. Mat. Det är så galet, under en natt äter och dricker jag förmodligen mer än vad jag gör under en normal dag. Men det är så jag håller mig vaken, jag minns första natten när jag bara hade en vattenflaska med mig och det var verkligen en pina att hålla ögonen öppna, men efter några nätter kom jag in i det. Inför nattens pass hade jag laddat upp med både kesella, vatten, juice och choklad. Sedan hade min kollega chips med sig som vi delade på medan vi tittade på film. Bättre än så kan det inte bli.

 

 

Med de fem punkterna säger jag åter igen god morgon till er och god natt till mig! Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0